Casa de Ajutor Reciproc Europa

Un prieten de încredere

Asociația C.A.R. Europa

Educație financiară - 5 motive să economisești

Fond de urgență

O economie solidă îți oferă un colac de salvare în cazul unor situații neprevăzute, cum ar fi problemele medicale, pierderea locului de muncă, reparații majore în casă și multe altele. Un fond de economii solid te poate ajuta să îți menții stabilitatea financiară în momente neplăcute.

Planificarea pentru obiective pe termen scurt și mediu

Economisirea îți permite să îți atingi obiectivele financiare pe termen scurt sau mediu, cum ar fi o vacanță, achiziționarea unei mașini sau renovarea casei. Având bani economisiți pentru acestea, poți să te bucuri de realizarea obiectivelor fără stres financiar.

Investiții și creștere financiară

Economisirea constantă îți oferă resurse pentru a investi, ceea ce poate duce la creșterea patrimoniului tău pe termen lung. Investițiile inteligente, cum ar fi depunerile constante la fondul social,  generează venituri pasive și te pot sprijini la construirea unei baze financiare solide.

Reducerea stresului financiar

Știind că ai resurse financiare de rezervă, poți reduce stresul și anxietatea legate de bani. Econoniile deținute  îți permit să te concentrezi mai bine asupra altor aspecte importante ale vieții, cum ar fi sănătatea, relațiile și dezvoltarea personală.

Pregătirea pentru pensie

Cu cât începi să economisești pentru pensie mai devreme, cu atât vei avea mai mult timp să acumulezi resurse pentru a-ți menține un nivel de trai confortabil după retragere. Fondul tău social la CAR Europa  poate acționa ca un plan de economisire pentru pensie, fiind remunerat anual cu o dobândă de cele mai multe ori peste cotele pieței, iar acest lucru te poate ajuta la asigurarea securității financiare pe termen lung.

Fondul social are la bază un principiu de bază foarte simplu și transparent, testat și utilizat în zeci de ani de când Casele de Ajutor Reciproc au fost inventate. Am ilustrat mai jos principiile sale de funcționare, nu e nimic  ascuns, aruncă o privire…

Cum funcționează fondul social?

te inscrii la car europa

Pasul 1: Devii membru la CAR Europa

Fondul social este un serviciu exclusiv destinat membrilor CAR. Poți și tu economisi dar pentru acest lucru trebuie să devii membru.
economisesti luna de luna

Pasul 2: Economisești în fiecare lună

Lunar trebuie să depui la fondul tău social o sumă de bani. Poți începe cu ce sumă dorești, între 5 și 500 lei. Poți începe cu cât vrei tu. De asemenea poți plăti și în avans, fiind necesar să specifici la momentul plății lunile acoperite de contribuția ta.
fond social remunerat

Pasul 3: La final de an primești dobândă

La finalul anului, în funcție de realizările organizației de peste an, excedentul financiar este repartizat membrilor ca % din fondul social acumulat. Simplu!
Nu ești membru încă?
Vino în familia noastră! Economisește cu noi pentru siguranța ta financiară!
Vreau să devin membru

Orice persoană fizică majoră ce are calitatea de membru al CAR Europa.

Suma minimă a cotizației lunare este de 5 lei și cea maximă este de 500 lei. Nu este necesar ca suma depusă lunar să fie aceeși.

Depinde foarte mult de numărul și valoarea solicitărilor de împrumut sau retragere din respectiva perioadă, dar ca regulă generală durata este de ordinul zilelor.

Depunerile la fondul social se pot efectua de către orice persoană care își dezvăluie identitatea.

Cartea de identitate sau pașaportul.

DA! Singurele condiții pentru a deveni membru sunt: cetățenia unui stat UE, vârsta de peste 18 ani și o sursă de venit licită.

În cazul decesului, moștenitorii legali  beneficiază de fondul tău social.